GLUTENSİZ TÜRKİYE PROJESİ

GLUTENSİZ TÜRKİYE

NUSTİL-Schar ana sponsorluğunda 9 Mayıs Dünya Çölyak Günü’nde “GLUTENSİZ TÜRKİYE!” sloganıyla Ankara’dan başlayacak olan bisiklet turu 1750 km. sürecek ve 14 şehri geçerek İstanbul’da noktalanacak.

Projenin amacı:

  • Gluten Duyarlılığı,

  • Çölyak,

  • Gluten İntoleransı,

  • Gluten Alerjisi konusunda; Toplumun bu konuda haberdar olması , Hekim ve sağlık profesyonellerinin bu rahatsızlıklardan şüphelenmesi, Gluten diyeti izleyenlerin yaşadığı zorlukların aktarılması

Sağlık Bakanlığı ve Çölyak Dernekleri, 14 ilde toplam 1750 km sürecek bisiklet turu ile Türkiye’de Çölyak ve Gluten duyarlılığına dikkat çekecek. Ankara’dan 9 Mayıs Dünya Çölyak Günü’nde başlayacak olan hareketin aktivisti, gönüllü Hakan Pekzorlu olacak. Pekzorlu, sırasıyla Ankara, Eskişehir, Antalya, Denizli, Aydın, İzmir, Manisa, Balıkesir, Bursa, Adapazarı, İzmit’ten geçerek İstanbul’da yolculuğunu tamamlayacak.

1750 km. sürecek maratonda Çölyak Dernekleri’nin olduğu merkezlerde halkı bilinçlendirme seminerleri düzenlenerek Gluten rahatsızlıkları ile ilgili bilinç oluşturulacak. Şehir merkezlerinde bisiklet derneklerinin de desteğini alarak temsili bisiklet sürüşü ve çeşitli bilgilendirici faaliyetler ile farkındalık yaratılmaya çalışılacak. Sağlık Bakanlığı’nın da desteği ile aktivitenin organizasyonunu ve ev sahipliğini Ankara, Eskişehir, Antalya, Denizli, İzmir, Bursa, Balıkesir, İzmit ve İstanbul Çölyak Dernekleri yapacaklar. Projenin ana sponsoru Nustil-Schar olacaktır. Migros, Glutensiz A’da 216 ve Bisiklet Gezgini de destek verecek.

‘‘Gluten Duyarlılığı ve Çölyak’’ farkındalığı için “9 Mayıs Dünya Çölyak Günü’nde” Hakan PEKZORLU bisikleti ile Ankara’dan yola çıkıyor ve 12 ili geçerek İstanbul’da son buluyor